Oscars gate 29, Nederlandske Ambassade

Bygget og jobben

Den opprinnelige villaen ble oppført i 1868, tegnet av Wilhelm von Hanno i italiensk renessanse. Senere har bygningen fått både karnapper, balkong og tilbygg. Det siste tilbygget ble realisert i 1998 for Nederlands Ambassade, som fortsatt eier huset.

Vi rehabiliterte villaens fasader i 2014 - 2015. Arbeidene ble overlatt til oss, da ambassaden hadde fulgt med, og så resultatet av rehabiliteringen av nabobygningen, Oscars gate 31, som vi gjorde året før. Det var et ønske fra ambassaden at de ville ha samme utførelse og kvalitet som villaen i Oscars gate 31.

Og slik ble det. Det ble benyttet kalkmørtler, som er de riktige materialer for en antikvarisk fasade. Alle dekorasjoner og detaljer, som trekninger og bånd, ble reparert og tilbakeført til sin originale form. Fasadene ble malt med silikatmaling. Det gir huset en riktig fargesetting, samtidig som pussens levekår opprettholdes. Disse detaljene i rehabiliteringen var viktig for dagens eier, og for oss, og rehabiliteringen ses på som særdeles vellykket for alle parter.