Nedre Slottsgate 3

Bygget og jobben

Fotograf J.P.Lindegaardt oppførte bygningen 1881. I første etasje fantes det antikvariat, kunsthandel og auksjonslokale, og i de resterende etasjene var det leiligheter. Nedre Slottsgate 3 er i nyrenessanse stil. Fasaden, portrommet og gårdsrommet har holdt sitt preg fra 1881. Bygget bestod da av fire etasjer pluss loft. I 2002 fikk gården påbygget to nye etasjer, hvorav den øverste ble trukket inn fra fasaden og fikk glasstak over det åttekantete atriumet. Bygningen er verneverdig.

I Nedre Slottsgate 3 gjennomførte vi en full rehabilitering av fasade hvor alle plane flater samt pilastere ble hogget ned og pusset med hydraulisk kalkmørtel. Trekninger/detaljer er trukket med sjablong med KEIM universalpuss. Alle gipsornamenter er fornyet, samt utskifting av alle vinduer i fasaden. Til slutt malte vi fasaden med silikatmaling fra STS.

– Mine varmeste anbefalinger

«Jeg vil på det varmeste anbefale XK Entreprenør til alle som skal rehabilitere murfasader. Firmaet har dyp kompetanse på området, og har gjort et glimrende arbeid for oss på vår eiendom Nedre Slottsgate 3 i Oslo.

Vi kommer til å bruke XK Entreprenør på andre av våre eiendommer. Fra Kosovo har XK Entreprenør tatt med seg kompetanse man ikke finner i samme grad blant lokale norske murere. Kontakt meg gjerne for mer informasjon.»

Hans Erik Torp

Torp Eiendom

het@torpeiendom.no